De industrie behaalt 8 procent meer omzet dan vorig jaar


De industrie behaalde in januari 8 procent meer omzet dan een jaar eerder. Ook in december 2011 bedroeg de omzetstijging 8 procent. De samenstelling van de werk- en feestdagen was in januari 2012 gunstiger dan in januari 2011. Het positieve effect hiervan op de omzetontwikkeling wordt geraamd op ongeveer 3 procent. De producten van de industrie waren 5,5 procent duurder dan een jaar eerder.

In de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie nam de omzet het meeste toe (+16 procent). Wel was de groei in deze branche voor tweederde toe te schrijven aan hogere prijzen. De omzet nam in de basismetaal- en metaalproductenindustrie en in de elektrotechnische en machine-industrie met 4 procent toe. De voedings- en genotmiddelenindustrie boekte een kleine omzetstijging van 1 procent. In de transportmiddelenindustrie nam de omzet daarentegen met 4 procent af.

De omzet op de binnenlandse markt was in januari 10 procent hoger dan een jaar eerder. Op de buitenlandse markt bedroeg de omzetgroei bijna 7 procent.

//Einde bericht

Bron: CBS

Ook interessant:

  1. Industriebeeld: producentenvertrouwen opnieuw vrijwel onveranderd
  2. congres: Nederland Industrieland
  3. BASF en CSM verkennen joint venture voor barnsteenzuur op biologische basis
  4. nieuws: TU Eindhoven maakt menselijk bot in laboratorium
  5. nieuws: Grontmij draagt twee nieuwe leden RvC voor

Redactie

De redactie plaatst nieuws, onderzoeksresultaten over de Nederlands industrie, productie processen en ontwikkelingen binnen de techniek. Mist u nieuws? Neem dan contact met ons op.

Meer artikelen van Redactie >

Plaats een reactie