Koen&Co geeft slaaptrainer voor kinderen vorm


Wat langer uitslapen voor de ouders weer mogelijk

 

Veel ouders zouden, vooral in het weekend, wel eens een uurtje langer willen uitslapen, zonder dat hun kroost ’s morgens in alle vroegte al klaarwakker aan hun bed staat. Welnu, Nynke Bakker van de firma ZAZU Kids kwam met de oplossing en vroeg ontwikkelings- en designbureau Koen&Co de slaaptrainer vorm te geven. De slaaptrainer  is een soort instelbare wekker annex nachtlampje in de vorm van een schaap die SAM heet.

SAM helpt ouders om het ‘grote mensen’ -tijdsbesef aan kinderen uit te leggen.

Koen&Co uit Utrecht tekende voor de vormgeving van SAM, welke door de firma ZAZU Kids sinds kort op de Europese markt wordt gebracht.

 

Directeur ing. Koen Koevoets van het productdesign bureau Koen&Co legt uit: “Jonge kinderen hebben niet het tijdsbesef wat wij volwassenen hebben. Voor hun begint de dag als je de ogen opendoet en eindigt als je naar bed gaat. De slaaptrainer SAM laat aan kinderen vanaf pakweg 2,5 jaar op een eenvoudige manier zien wanneer hun ouders blij zullen zijn hen te zien of wanneer ze beter nog even kunnen wachten”.

 

Europees ontwerp

Hij vervolgt: “Het principe van dit systeem was wel al in de Aziatische landen op de markt, maar de uiterlijke vorm moest aangepast worden aan onze West-Europese norm en smaak.

Om die reden heeft Nynke Bakker de ontwikkeling van de vormgeving niet in Azië maar bij ons laten doen. Zo hebben we gekozen voor een schaap, wat tegen bedtijd daadwerkelijk samen met het kind zijn ogen sluit en waarbij het ronde LCD-scherm blauw oplicht.

Door de uitgekiende positie van de ogen van het schaap en het LCD-scherm is in het donker nog goed zichtbaar of de ogen open of dicht zijn.

Bij het ontwaken laat SAM een half uur tevoren weten wanneer er opgestaan mag worden, doordat de kleur van het LCD-scherm van blauw naar groen overgaat. Ook zullen de sterretjes op het scherm in dat half uur een voor een verdwijnen en zo het half uur aftellen,  waardoor het kind ook besef van tijd krijgt. Zodra SAM zijn ogen opent en het scherm wit oplicht en de zon tevoorschijn laat komen, is het tijd om op te staan. Alles gebeurt geluidloos, opdat SAM een doorslapend kind niet wakker maakt, maar, indien gewenst, kan SAM ook als alarm dienen.  Natuurlijk zijn alle tijden gemakkelijk instelbaar”.

 

Koen&Co

Het in 2002 opgerichte Koen&Co is, met zijn 3 ingenieurs, een ontwikkelings- en designbureau voor industriële producten, zoals kunststof behuizingen voor consumenten- en professionele elektronica, kunststof kinderproducten en gebruiksvriendelijke producten voor in de zorg. Het ontwerpen van de vorm voor de slaaptrainer past geheel in de uitgebreide mogelijkheden die Koen&Co kan bieden.

“In de 11 jaar dat we nu bestaan hebben we al vele low- en hightech producten voor gerenommeerde klanten in Nederland mogen ontwerpen, zoals onder meer, het samen met imec, gevestigd in het Holst Centre in Eindhoven (v/h High Tech Campus), ontwikkelen van een kunststof headset voor het draadloos uitvoeren van E.E.G. scans. Vooral dit soort elektronica-productdesign uit kunststof is ons op het lijf geschreven”, aldus ing. Koen Koevoets.

 

Info:

www.koenenco.nl      en     www.zazu-kids.nl

Ook interessant:

  1. 19 miljoen euro voor 32 projecten in Topsector High Tech Systemen en Materialen
  2. innovatie video: de trein die niet hoeft te stoppen voor passagiers
  3. innovatie video: Billboard herkent leeftijd en geslacht…
  4. innovatie video: 3D prototype multi touch schermen zoals in de film minority report
  5. video innovatieve techniek: I-pad bestuurt auto

Redactie

De redactie plaatst nieuws, onderzoeksresultaten over de Nederlands industrie, productie processen en ontwikkelingen binnen de techniek. Mist u nieuws? Neem dan contact met ons op.

Meer artikelen van Redactie >

Plaats een reactie