BASF en CSM verkennen joint venture voor barnsteenzuur op biologische basis


De twee bedrijven zullen hun samenwerking intensiveren, met als doel de toonaangevende leverancier van barnsteenzuur te worden Ludwigshafen (D) en Diemen (NL),

BASF SE en dochteronderneming Purac van CSM nv maken vandaag bekend dat zij onderhandelingen hebben gestart over de oprichting van een joint venture die zich richt op de productie van barnsteenzuur op biologische basis.

De twee bedrijven doen al sinds 2009 gezamenlijk onderzoek naar barnsteenzuur op biologische basis; hiertoe hebben zij destijds een Joint Development Agreement gesloten. De complementaire capaciteiten op het gebied van fermentatie en ‘downstream processing’ hebben geleid tot de ontwikkeling van een duurzaam en uitermate efficiënt productieproces op basis van een zelfontwikkeld micro-organisme. De vraag naar barnsteenzuur zal naar verwachting sterk groeien in de komende jaren.

De vraag zal naar verwachting vooral worden gestimuleerd door bioplastics, chemische bouwstenen, oplosmiddelen, polyurethaan en weekmakers.

Ook interessant:

  1. food industrie: Elke maand komt er 300 km aan voedsel containers ons land binnen
  2. video nieuws: Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt door brand verwoest
  3. nieuws: TU Eindhoven maakt menselijk bot in laboratorium
  4. nieuws: AkzoNobel opent zesde poedercoatingsfabriek in China
  5. DSM verricht in week 30 werkzaamheden in caprolactamfabrieken op Chemelot terrein

Redactie

De redactie plaatst nieuws, onderzoeksresultaten over de Nederlands industrie, productie processen en ontwikkelingen binnen de techniek. Mist u nieuws? Neem dan contact met ons op.

Meer artikelen van Redactie >

Plaats een reactie