Persbericht: Seminar in Rotterdam over de valkuilen bij het opbouwen van ontslagdossiers


Op 22 september 2016 houdt het kantoor Abeln Arbeidsrecht uit Rotterdam het seminar “Dossieropbouw onder het nieuwe ontslagrecht en HR maatregelen Prinsjesdag 2016”. Een jaar geleden is het nieuwe ontslagrecht (de “WWZ”) in werking getreden. Met de nieuwe wet zou “vast minder vast” worden. Echter een recent onderzoek van de Vereniging van arbeidsrechtadvocaten toont aan dat het voor de ondernemer juist veel moeilijker is geworden om werknemers te ontslaan. “Gemiddeld vier op de tien ontslagverzoeken wordt nu door de rechter afgewezen, terwijl voor de nieuwe wet een op de tien ontslagverzoeken werd afgewezen. Ondernemers zitten met veel vragen. Hoe vorm ik een ontslagdossier? Wat is de duur van een verbeteringstraject? Daarom organiseren wij dit seminar”, aldus Gus Abeln van Abeln Arbeidsrecht.

Programma
Tijdens het seminar dat plaatsvindt van 15.00 tot 17.00 uur in Het Natuurhistorisch Museum, Westzeedijk 345 in Rotterdam, zal Mr Gus Abeln u aan de hand van praktijkcases bijpraten over de eisen die de nieuwe wet stelt aan een goed ontslagdossier bij disfunctioneren en verwijtbaar gedrag van de werknemer. Verder zal worden besproken welke plannen het kabinet bekend heeft gemaakt op Prinsjesdag 2016 en wat dat betekent voor uw HR-praktijk. Moet de ondernemer ook in de toekomst het loon van een zieke werknemer 2 jaar lang doorbetalen? Wordt de ontslagwet aangepast?
Het seminar is kostenloos en er zal voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Over Abeln Arbeidsrecht
Abeln Arbeidsrecht is een gespecialiseerd kantoor in Rotterdam dat juridisch advies en rechtsbijstand verleent aan ondernemers op het gebied van arbeids- en ontslagrecht. Het kantoor beschikt over ruim twintig jaar ervaring en staat grote en kleine ondernemingen bij in diverse sectoren waaronder ICT, food en industrie.
Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op www.abelnlaw.nl/seminar/

 

Ook interessant:

  1. Nederlands-Duitse Energiemeeting: Editie procesindustrie
  2. Industrie vreest tekort aan zoet water
  3. nieuws: Finn-Power onbemand bij Steel Company
  4. nieuws: Nieuw bedrijf PortEyes gaat havengebieden bewaken
  5. nieuws: Vasculuminator prikt beter – zorg innovatie

Redactie

De redactie plaatst nieuws, onderzoeksresultaten over de Nederlands industrie, productie processen en ontwikkelingen binnen de techniek. Mist u nieuws? Neem dan contact met ons op.

Meer artikelen van Redactie >

Plaats een reactie